EDOPS u svom poslovanju koristi razvojne Embarcadero alate, pomoću kojih programiraju aplikacije za krajnje korisnike. Dugogodišnje iskustvo u radu, pokazalo je da su ovi alati izuzetno sigurni u projektovanju i razvoju informacionih sistema.

 

Šta su EMBARCADERO alati?

Embarcadero je vodeći proizvođač alata za razvoj softvera za desktop, mobilne i cloud platforme. Preko 20 godina postojanja i snažna korisnička baza i podrška čine ga najboljim izborom za razvoj native cross-platform aplikacija za Windows, Mac OS X, Linux, iOS i Android platforme. Embarcadero alati omogućuju povezivanje savremenih mobilnih i IoT platformi sa tradicionalnim snažnim enterprise sastavima. Predstavnik Embarcadera za Balkan regiju je preduzeće Konto d.o.o. Požega, Hrvatska.

EDOPS tim je ekspert u korišćenju ove vrste alata i pomoću njih rešava specifične IT probleme klijenata.

U fokusu: Usavršavanje studenata kao početni start za izgradnju uspešne programerske karijere

„U duhu dobre saradnje sa rukovodstvom Visoko tehničke škole iz Kragujevca, želeli smo da ukažemo na izuzetan značaj praktične primene stečenog teorijskog znanja tokom studiranja i pokrenemo dualno obrazovanje. U dogovoru sa dekanom dr Nikolom Radivojević, došli smo na ideju da bi u ovoj ustanovi bilo dobro instalirati i podesiti okruženje za Embarcadero alate.

U kontaktu sa proizvođačem Embarcadero-a iz Amerike, preko njihovog zvaničnog zastupnika preduzeća Konto, izneli smo ideju da bi na teritoriji centralne Srbije bilo poželjno i svrsishodno primenjivati ovaj alat. Uputili smo im zahtev za besplatne licencne ključeve Embarcadero alata, pomoću kojih bi naši stručnjaci sprovodili praktične vežbe u kabinetu za programiranje.

Predlog se odnosio da se u okviru predmeta Baze podataka sprovede program i da se studenti  praktično upoznaju sa mogućnostima alata, odnosno da praktično realizaciju aplikacije.

U veoma kratkom vremenskom periodu zahtev je odobren od strane proizvođača, na naše veliko zadovoljstvo i iznenađenje. Američka kompanija je prepoznala značaj celog poduhvata, obradovalo je pored našeg tima i rukovodstvo Visoko tehničke škole, ali i studente.

Dobili smo donaciju od 25 razvojnih paketa, njihova vrednost je velika i Visoka, to je adekvatan pokazatelj značajnosti realizacije ove ideje i njenog sprovođenja u delo.

Pored toga, dobili smo 60 razvojnih paketa za studente koji će dobiti mogućnost da na svojim ličnim računarima da instaliraju verziju Embarcadero alata. U drugom semestru, planira se realizacija ovog projekta u kojima će studenti ovladati inicijalnim znanjem za ovaj alat.

Cilj je da studenti tokom projekta steknu praktično znanje i veštine kojim realno primenjuju svoje teorijsko znanje, jasnije prave razliku između vidova programiranja, ali i da sebe lakše pozicioniraju u poslovnom okruženju. Sa druge strane, It kompanije dobijaju kadrove koji imaju bolji startne veštine.“

Comments are closed.